FortiSwitch

De juiste balans vinden tussen gebruiksvriendelijkheid en beveiliging van applicaties en apparaten kan een uitdagende taak zijn. FortiSwitch levert uitstekende beveiliging én zeer goede prestaties. Tevens is de FortiSwitch eenvoudig en schaalbaar. Dé juiste keuze voor midden- en kleine bedrijven om de kans op bedreigingen voor het netwerk te verkleinen.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Tonen als Foto-tabel Lijst

FortiSwitch: de switch van Fortinet

De Fortinet FortiSwitch dient als uitbreiding op een bekabeld netwerk. Wanneer de router niet voldoende netwerkaansluitingen heeft, kunt u deze uitbreiden met een switch. Switches verbinden meerdere apparaten, zoals computers, draadloze access points, printers en servers op hetzelfde netwerk binnen een gebouw. Switches communiceren en delen informatie met elkaar.

 

Met FortiSwitch een betrouwbare netwerkverbinding

Vandaag de dag is het voor vrijwel alle bedrijven en organisaties van groot belang om altijd over een stabiel netwerk te beschikken. FortiSwitch biedt hier een uitstekende en betrouwbare oplossing voor. Bovendien is FortiSwitch schaalbaar en eenvoudig te managen. Dit gebeurt allemaal vanuit de vertrouwde FortiGate-omgeving.

 

FortiSwitch specs/features

  • Geschikt voor installaties van desktops tot patchkasten.
  • Dankzij FortiLink is er toegang tot een gecentraliseerd beveiligings- en toegangsbeheersysteem.
  • Spraak-, data-, en draadloos verkeer via één enkel netwerk geleverd.
  • Ondersteunt niet-FortiLink-implementaties via ingebouwde GUI, API, of opdrachtregel configuratie.
  • Tot 48 poorten in een compacte vormfactor van 1 RU.

 

FortiSwitch modellen

Welk type FortiSwitch het best bij uw toepassing past, ligt geheel aan de behoeften en wensen. Binnen het FortiSwitch-aanbod bij SDC vindt u verschillende uitvoeringen:

FortiSwitch managed switches

FortiSwitch PoE switches

 

* FPOE staat voor Full Power Over Ethernet. Dit betekent dat alle 48 poorten van deze switch PoE kunnen leveren. Bij een POE switch kunnen maar 24 van de 48 poorten PoE leveren.

 

FortiSwitch managed switches

Een managed switch is voorzien van een extra stukje software, waarmee de gebruiker netwerkverkeer kan monitoren en regelen. De gebruiker kan bijvoorbeeld bepaalde verbindingen voorrang geven op anderen. Zo geven scholen downloads een hogere prioriteit dan games.

 

FortiSwitch PoE switches

PoE (Power Over Ethernet) is een techniek die, de aangesloten apparatuur via een netwerkkabel, voedingsspanning levert via de netwerkkabel. Het grote voordeel? U heeft nooit meer een stopcontact nodig bij deze apparaten en alles kan worden aangesloten via één kabel. Een PoE-switch is op elk Fortinet apparaat aan te sluiten, maar als het apparaat geen PoE ondersteunt dan levert het geen voeding. Er zijn meerdere PoE-standaarden en niet al deze standaarden zijn compatibel met elkaar. Wilt u wel gebruik maken van PoE, zorg er dan voor dat dat standaard die het apparaat accepteert overeenkomt met de standaard die de switch uitzendt.

Een PoE switch installeert u op dezelfde manier als een managed switch. Dit staat ook vermeld in de handleiding van de FortiSwitch.

 

Beheer FortiSwitch via Fortinet firewall: FortiGate

De Fortinet FortiSwitch is nauw geïntegreerd in de Fortinet Security Fabric via FortiLink. Hierdoor is het mogelijk de FortiSwitch direct vanuit de vertrouwde FortiGate-omgeving te beheren. In deze interface krijgt u inzicht in en controle over gebruikers en apparaten op het gehele netwerk, ongeacht op welke manier er verbinding wordt gemaakt. Door alles vanuit dezelfde omgeving te beheren, worden de beheerkosten verlaagt.

 

Vragen over FortiSwitch?

Onze SDC Support Desk is 24/7 bereikbaar. Stel uw vragen over FortiSwitch aan onze technische support medewerkers. Onze medewerkers zijn voor iedereen bereikbaar, ook voor partners zonder servicecontract. Wij helpen u graag verder met een passende oplossing!