Vacature - Verkoop Binnendienst

Vacature Verkoop Binnendienst

Heb jij affiniteit met IT en beschik je over sterke commerciële vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit is de rol

De afdeling Sales Support bestaat uit een team van (met jou) 4 personen. De taken van het team zijn het adviseren van onze partners bij commerciële vraagstukken en het verzorgen van de orderverwerking. Technische kennis is hierbij belangrijk, maar deze kennis zal je gaandeweg opdoen.

Wat doe je op een dag?

Je dag begint om 8.30u, je drinkt een bakje koffie met je collega’s en gaat aan het werk. Eerst de webshoporders van de avond ervoor verwerken. Tussendoor belt een klant die op zoek is naar een headset. Met de beschikbare tools help je hem aan de juiste headset en hij bestelt er direct 5. Dan komt er een mailtje binnen. Een klant heeft een projectaanvraag, of jij een offerte voor hem kunt maken? Je overlegt samen met zijn accountmanager en maakt een projectvoorstel voor de klant.

Om 12.00 ga je samen met je collega’s lunchen in het inpandig café. De broodtafel staat al gedekt, je hoeft je eigen brood niet mee te nemen!

Rond kwart over 3 begint het spitsuur. Samen met je collega’s zorg je dat alle vragen worden beantwoordt en alle orders worden verwerkt. Na 17.00 help je nog even in het magazijn mee om de laatste orders weg te krijgen, een echte teamprestatie!

Om 17.30u zit het erop en ga je met een voldaan gevoel naar huis. Is het vrijdagmiddag? Dan sluiten we de week af met een vrijdagmiddagborrel.

Functie:

 • Je bent het eerste aanspreekpunt (telefonisch of per e-mail) voor onze partners bij commerciële vragen;
 • Je denkt mee met onze partners en bent in staat een passende oplossing voor projecten aan te bieden;
 • Veelvuldig contact met partners, leveranciers en interne afdelingen (bv Verkoop Buitendienst, Technical Support en Pre-sales).

 

FUNCTIE-EISEN

Dit neem jij mee

Bij SDC zijn we op zoek naar mensen die bij ons passen. Dat betekent dat wij graag de persoon leren kennen achter het cv. Je neemt bepaalde ervaring en vaardigheden mee die jij kunt inzetten bij SDC. Wat heb jij te bieden en herken jij jezelf hierin?

 • Representativiteit en klantvriendelijkheid;
 • Minimaal een MBO‐opleiding met een commerciële achtergrond;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, kennis van Duits en Engels is een pré;
 • Goede communicatieve eigenschappen;
 • Een doorzetter met positieve instelling;
 • Je kunt uitstekend zelfstandig en in teamverband functioneren;
 • Kennis van of interesse in ICT en/of telefonie is een pré;
 • Je bent bereid om die stap extra te zetten om jezelf in onze snel groeiende organisatie te blijven ontwikkelen.

 

BEDRIJFSPROFIEL

Dit zijn wij

Wij zijn SDC, een distributeur van IT en telecom voor de zakelijke markt in Doetinchem maar bovenal een familiebedrijf. We verkopen telefonie- en netwerkapparatuur aan installatie- en IT-bedrijven en webshops. Met een klein maar hecht team van zo’n 20 man bedienen we klanten uit heel Nederland en België. Als familiebedrijf vinden we het persoonlijke contact erg belangrijk, zowel in de relatie met onze klanten als in de sfeer binnen het bedrijf.

Dit bieden wij

Binnen SDC kun je rekenen op een plezierige en dynamische werkomgeving met veel vrijheid en ruimte voor ontwikkeling. Wij zetten ons niet alleen in voor de tevredenheid van onze partners, maar ook voor de tevredenheid van onze medewerkers. Wat hoort daar bij!?

Een fulltime dienstverband (40 uur) met uitzicht op vast contract, een prima salaris, aantrekkelijke pensioenregeling en een luxe belegde lunchtafel elke middag.

Heb jij interesse in een mooie loopbaan bij SDC? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet. Stuur je motivatie met CV naar Mike Schoenaker via mike@sdc.nl o.v.v. vacature verkoop binnendienst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.