Omada Cloud SDN

TP-Link Omada is de slimmere beheeroplossing voor zakelijke netwerken. Hier voegt u eenvoudig routers, access points en switches aan toe. Zeer geschikt voor midden- en kleinbedrijven dus. De reden om voor Omada producten te kiezen? Dat leggen wij u uit.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Tonen als Foto-tabel Lijst

Waarom kiezen voor TP-Link Omada?

TP-Link Omada biedt een zakelijke draadloze netwerkoplossing die flexibel, veilig en eenvoudig te implementeren is. Beheer Omada Acces Points eenvoudig via de Omada Controller en Omada-app. Hiermee bent u in staat om volledige netwerken remote via de cloud te beheren. Omada is de overkoepelende naam van alle Omada-producten die beheerbaar zijn via de SDN-omgeving (Software Defined Networking).

TP-Link Omada Cloud

TP-Link Omada biedt de mogelijkheid tot cloudbeheer via TP-Link Omada Cloud. De Omada Cloud is een centraal gemanagede omgeving van waaruit u TP-Link Omada Controllers beheert. Hiervoor maakt u een account aan bij Omada Cloud.

TP-Link Omada Controllers

De TP-Link Omada Controller is beschikbaar in drie soorten: de Hardware Controller, Software Controller en de Cloud Controller.

Op de TP-Link Omada Hardware Controller draait de TP-Link Omada software die het hele netwerk managed. De Hardware Controller wordt geïnstalleerd op locatie. Hiermee is het eenvoudig om een omgeving lokaal te managen. Een ander voordeel van een Hardware Controller op locatie is dat u eenvoudig een eiland kan maken. Dit betekent dat de Hardware Controller niet per se aan de cloud gekoppeld hoeft te worden. Een Hardware Controller werkt met het plug-and-play principe en is dus eenvoudig te installeren.

De TP-Link Omada Software Controller is zelf te installeren op een (virtuele) server. De Software Controller is gratis te downloaden op de website van TP-Link. Deze Software Controller kan op de server van de eindklant draaien, maar kan ook op een eigen server worden gehost.

De TP-Link Omada Cloud Controller is de nieuwste controller van TP-Link Omada. Deze controller wordt als dienst aangeboden door TP-Link en is verkrijgbaar via een licentiemodel.

TP-Link Omada Switches

De TP-Link Omada Switches maken gebruik van een gecentraliseerd (cloud)beheer. Hiermee heeft u standaard toegang tot de Omada Cloud en Omada app voor extra gebruiksgemak en eenvoudig beheer. Het beheer is geïntegreerd in Omada SDN voor cloudtoegang en beheer op afstand.

Voordelen van TP-Link Omada

Met de komst van Omada maakt TP-Link het nog eenvoudiger om complete netwerken te beheren. Het Software Defined Networking (SDN) platform integreert alle TP-Link Omada netwerkapparatuur. Lees hieronder meer voordelen:

  • Één gebruikersinterface beheer ook via de cloud.
  • Uiterst geschikt voor zakelijk gebruik.
  • Tijd- en kostenbesparend.
  • Verschillende netwerken realtime managen.
  • Centraal beheren van netwerken van meerdere locaties.
  • Schaalbaar: voeg eenvoudig en snel extra netwerkapparatuur toe.
  • 10 jaar garantie op hardware.

Het TP-Link Omada managementsysteem

Alle TP-Link netwerkapparatuur beheert u eenvoudig via een overzichtelijk dashboard. Omada heeft een cloud gecentraliseerd platform waar u eenvoudig en realtime de status van ieder netwerk beheert. Het gebruik van het platform is zeer efficiënt, doordat u vanaf meerdere locaties het netwerk kan beheren. Dit bespaart tijd en kosten. Tevens is het niet altijd meer nodig om naar de desbetreffende locatie toe te gaan. Het netwerk kan namelijk op afstand geïnstalleerd en geconfigureerd worden.

TP-Link Omada-producten

Beheer eenvoudig complete netwerken met de productlijn van TP-Link Omada. Bekijk hieronder welke netwerkoplossingen Omada biedt.

Vragen of advies nodig over TP-Link Omada?

De SDC Support Desk is 24/7 bereikbaar. Spar met één van onze technische support medewerkers over hoe de producten van TP-Link Omada u verder kunnen helpen. Dit is ook mogelijk zonder servicecontract. Wij helpen u graag verder met een passende TP-Link Omada-oplossing!