JetStream Switches

Tonen als Foto-tabel Lijst
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een switch is simpelweg gezegd een stekkerdoos voor netwerkapparatuur. Bedrijven zetten switches veelal in door het gebrek aan netwerkaansluitingen op de standaard router. Een switch dient als uitbreiding op een netwerk en varieert van 5 tot 48 poorten. Sluit een switch aan op een router en breidt op deze manier eenvoudig het netwerk uit. Switches worden bijvoorbeeld gebruikt in bedrijven, hotelketens, scholen en meer.

Welke soorten TP-Link Switches zijn er?

TP-Link biedt meerdere soorten switches aan, maar hoe weet u welke geschikt is? TP-Link ontwikkelt unmanaged, managed en smart switches die u kunt toevoegen aan alle netwerksystemen. SDC legt u graag uit welke verschillen er nog meer tussen deze switches zijn.

TP Link unmanaged switches

Een unmanaged switch voorziet het apparaat van voeding. Steek eenvoudig de netwerkkabels in de unmanaged switch en het apparaat is direct klaar voor gebruik. Een unmanaged switch is niet voorzien van extra software, dus is enkel te gebruiken ter uitbreiding van de netwerkpoorten in het netwerk.

  • Plug-and-play.
  • Voldoende functies.
  • Budgetvriendelijk.

TP-Link managed switches

Een managed switch is voorzien van extra software waarmee u het netwerkverkeer kunt monitoren en regelen. Een voorbeeld van deze software is Quality of Service (QOS). Met deze functie kunt u per poort configureren en prioriteiten toewijzen aan bepaalde toepassingen, bijvoorbeeld streamen of videobellen. Installeer de managed switch eenvoudig met het plug-and-play principe.

 

TP-Link Smart Switches

De TP-Link Smart Switch zorgt dat een mkb-bedrijf kan beschikken over een netwerk dat klaar is voor groei, terwijl de prestaties en betrouwbaarheid gegarandeerd zijn. Smart Switches bieden configuraties via een gebruiksvriendelijke web-based installatiewizard. De TP-Link Smart Switch is dus eenvoudig te gebruiken via webbeheer interface, waardoor instelling en configuratie sneller plaatsvinden.

 

TP-Link switches met PoE

Power over Ethernet (PoE) is een technologie waarmee netwerk switches zowel stroom als gegevens via een Ethernet-kabel kunnen verzenden. PoE switches minimaliseren kabelgebruik en maken het eenvoudig om kosten te besparen op stopcontacten, infrastructuur apparatuur en elektrische installatie. TP-Link PoE switches bieden niet alleen basisfuncties, maar bieden ook waarde die verder gaat dan de algemene netwerkvereisten.

 

LET OP: het is van belang dat alle apparaten, die gevoed moeten worden, PoE ondersteunen. De PoE switch installeert u net als de managed en unmanaged switch via het plug-and-play principe.

TP-Link Omada Switches

De TP-Link Omada Switches maken gebruik van een gecentraliseerd cloudbeheer. Hiermee heeft u standaard toegang tot de Omada Cloud en Omada app voor extra gebruiksgemak en eenvoudig beheer. Het beheer is geïntegreerd in Omada SDN voor cloudtoegang en beheer op afstand.

TP-Link 1, 2.5 of 10gb Switches

De afkorting gb staat voor Gigabit. Gigabit staat voor de maximale downloadsnelheid. 1 Gigabit betekent dat er een totale netwerk snelheid beschikbaar is van 1 Gigabit per seconde. Professionals in (video-) content-creatie, design, research, software development, engineering en data-science zijn de eerste die 10Gb ooit nodig hadden.

De TP- Link Switch features

TP-Link switches bieden veel voordelen voor gebruik in zowel mkb als enterprise:

  • Plug-and-play.
  • Betaalbaar.
  • Beheer op afstand.
  • Flexibel zonder complexe installatie.
  • Met uitgebreide PoE-expertise.

Vragen of advies nodig over TP-Link Switches?

De SDC Support Desk is 24/7 bereikbaar. Spar met één van onze technische support medewerkers over hoe de producten van TP-Link Switches u verder kunnen helpen. Dit is ook mogelijk zonder servicecontract. Wij helpen u graag verder met een passende TP-Link-oplossing!