Wi-Fi 7 Access Points

Netwerkfabrikant TP-Link is één van de eerste op de markt die WiFi 7 hardware-producten uitbrengt. WiFi 7 wordt de nieuwe wifi-standaard en TP-Link speelt hier slim op in. Het grootste voordeel van WiFi 7 is de hogere snelheid die behaald kan worden ten opzichte van WiFi 5 en WiFi 6. De maximaal haalbare snelheid gaat bij WiFi 7 tot 46 Gbps, dankzij de nieuwe functionaliteit Extremely High Throughput (EHT).

Op deze pagina vindt u de hardware-producten van TP-Link die WiFi 7 al ondersteunen. Heeft u een vraag over één van deze producten of over WiFi 7? Neem dan contact met ons op via verkoop@sdc.nl. Onze specialisten helpen u graag verder.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Tonen als Foto-tabel Lijst

TP-Link WiFi 7

Een snelle en stabiele draadloze internetverbinding is voor bedrijven en organisaties van het grootste belang. Daarmee is de uitrol van Wi-Fi 7 zeer geschikt. Wi-Fi 7, ook wel bekend als 802.11be, werkt op alle drie de frequentiekanalen tegelijk: 2.4GHz, 5GHz en 6GHz middels Multi-Link Operation (MLO). Apparaten kunnen op deze manier tegelijkertijd gegevens binnen verschillende frequentiebanden en kanalen verzenden en ontvangen. Dit zorgt voor een hogere doorvoercapaciteit, lagere latency en hogere betrouwbaarheid.    

TP-Link WiFi 7 functies

  • Dubbele bandbreedte, dubbele snelheid (tot 320 MHz op 6 GHz).
  • Dubbele gegevensstromen, dubbele capaciteit (16 x 16 MU-MIMO).
  • Pieksnelheden worden verder verhoogd dankzij een modulatieschema: 4096-QAM. Dit resulteert tot 20% hogere overdrachtssnelheden dan 1024-QAM van WiFi 6.
  • Mogelijkheid om meerdere resource-eenheden aan één gebruiker toe te wijzen. Ook kunnen meerdere resource-eenheden worden gecombineerd voor een verbeterde overdracht.
  • Met Preamble Puncturing kan interferentie worden geblokkeerd, waardoor er meer kanalen gebruikt kunnen worden.
  • Dankzij Multi-Link Operation (MLO) wordt de snelheid verhoogd, de latentie verlaagd en de betrouwbaarheid verhoogd.

TP-Link WiFi 7 EAP Access Points

Om een schaalbare én veilige oplossing te kunnen bieden aan (met name) midden- en kleine bedrijven, heeft TP-Link de Omada EAP-serie Access Points ontwikkeld.

TP-Link heeft nieuwe WiFi 7 EAP Access Points ontwikkeld. Hiermee profiteert u van alle voordelen van de TP-Link Omada EAP Access Points én van de WiFi 7 voordelen. Bovendien maakt een TP-Link Omada Hardware Controller OC200 (lokale controller) het mogelijk om gehele wifi-netwerken, waar de EAP Access Points een onderdeel van uitmaken, op centrale wijze te beheren via Omada Cloud SDN. Dit is echter ook mogelijk met de cloud-controller. Het beheer vindt dan volledig via de cloud plaats.

Test zelf een TP-Link WiFi 7 EAP Access Point

Binnenkort verschijnen de TP-Link WiFi 7 EAP Access Points. Benieuwd hoe deze Access Points in de praktijk bevallen? Dan kunt u er te zijner tijd voor kiezen om de WiFi 7 Access Points toe te voegen aan een TP-Link NFR-Pakket. U stelt dan zelf een bundel samen van 3 tot 9 TP-Link artikelen. Hiermee profiteert u van hoge kortingen. Let op! De artikelen uit een NFR-Pakket zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik en demo’s.

Vragen of advies nodig over TP-Link WiFi 7?

Onze Support Desk is 24/7 bereikbaar. Onze technische support medewerkers beantwoorden uw WiFi 7 vraag en voorzien u graag van advies. Dit is ook mogelijk zonder servicecontract. Wij helpen u graag verder met een passende oplossing!