FortiToken

Wilt u ervoor zorgen dat er altijd een veilige verbinding naar een bestaande FortiGate wordt gemaakt? Dit is mogelijk middels FortiToken: met een tweefactor-authenticatie wordt de identiteit geverifieerd en zo toegang gegeven tot het netwerk. De aanschaf van FortiToken-software is eenmalig.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Tonen als Foto-tabel Lijst

Waarom is FortiToken (tweefactor-authenticatie) van belang?

Veel gebruikers hebben voor ieder online platform dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord voor hun account. Hierdoor krijgt een hacker vaak toegang tot meerdere accounts. Hij hoeft het wachtwoord immers maar één keer te kraken. Om dit te voorkomen is tweefactor-authenticatie een goede oplossing. FortiToken verkleint het risico op het hacken van gebruikers die werkzaam zijn bij een midden- of kleinbedrijf. Hiermee vergroot u de online beveiliging van een organisatie.

FortiToken Two-Factor Authentication software

Schakel tweefactorauthenticatie eenvoudig in met FortiToken Mobile (FTM), One Time Password (OTP) Applicatie met pushmeldingen. De FortiToken software is OATH-compatibel.

FortiToken is de cliënt component van Fortinet’s zeer veilige en beheer-vriendelijke oplossing. Hiermee voldoet u aan de veiligheidsbehoeften van het mkb. De applicatie zorgt ervoor dat Android-, iOS- en Windows-apparaten zich gedragen als een hardware OTP-token zonder dat de gebruiker nog een ander apparaat mee hoeft te nemen. Een pushmelding toont de details op een mobiel apparaat, welke de gebruiker met één klik goedkeurt of weigert.

FortiToken in combinatie met FortiGate

Gebruik FortiToken ook rechtstreeks met de FortiGate Next-Generation Firewalls. FortiGate heeft een geïntegreerde authenticatieserver voor het valideren van OTP als tweefactor-authenticatie. Dit elimineert de noodzaak voor de externe RADIUS-server, die doorgaans vereist is bij het implementeren van tweefactor-oplossingen.

Eigenschappen van FortiToken

  • Tweefactor-authenticatie via mobiele apparaten.
  • Geschikt voor Android , iOS en Windows.
  • Werkt in combinatie met FortiAuthenticator en FortiGate.
  • Voor 5, 10 of 25 gebruikers. Zijn er meer gebruikers werkzaam bij een organisatie? FortiToken software is schaalbaar en dus eenvoudig en snel uit te breiden.
  • Eenvoudig te installeren: geen extra hardware nodig.
  • Eenvoudig over te zetten bij de aanschaf van een nieuwe apparaten.

FortiToken transfer tokens

De FortiToken van een oud apparaat overzetten naar een nieuw apparaat? Dat is zeer eenvoudig! Hiervoor gebruikt u de FortiToken transfer token. Middels de FortiToken-app ontvangt u de instructies om de tokens over te dragen.

FortiToken Cloud

FortiToken Cloud stelt u in staat om tweestapsverificatie in een FortiGate-omgeving te implementeren. Het is een gecentraliseerde plaats en ideaal voor kleine- en middelgrote bedrijven. de FortiToken Mobile-app met push-technologie (inloggegevens goed- of afkeuren met één klik) zit ook inbegrepen bij FortiToken Cloud.

FortiToken producten

U hoeft de FortiToken software slechts éénmalig aan te schaffen. Welk pakket u nodig heeft, hangt af van de hoeveelheid gebruikers. 

Heeft u FortiToken nodig voor meer gebruikers? Schaf dan meerdere pakketten aan.

FortiToken als onderdeel van de FortiGate technische basiscursus

Wilt u meer weten over hoe u de FortiToken toepast in een FortiGate-omgeving? Of wilt u gewoon alles weten over FortiGate? Dan zit u bij de SDC Academy goed.

Onze technische experts hebben een unieke ééndaagse FortiGate Technische Basiscursus ontwikkeld. De inhoud van deze cursus is gebaseerd op de gebruiksscenario’s die we bij onze partners tegenkomen. Ook de antwoorden op de vragen die vaak gesteld worden aan onze technische support medewerkers worden behandeld. Onze FortiGate Technische Basiscursus sluit hiermee perfect aan op het gebruik van FortiGate in het mkb.

Een vraag over FortiToken stellen aan één van onze specialisten?

De SDC Support Desk is 24/7 bereikbaar. Spar met één van onze technische support medewerkers over uw FortiToken-vraag. Dit is ook mogelijk zonder servicecontract. Wij helpen u graag verder met een passende oplossing!